Fietsroutes

Diverse fietsroutes door Gouda en omstreken:


Fietsroutes


Vakmanschap-meesterschaproute 42 km
Deze prachtige fietstocht gaat langs de ambachten van Schoonhoven, Gouda en de Krimpenerwaard. De VakmanschapMeesterschapRoute is een prachtige fietstocht langs de ambachten van Schoonhoven, Gouda en de Krimpenerwaard. Het is een tocht vol nostalgie. Maar aan de hand van het verhaal van de ambachten is er nog veel meer te beleven. Het verhaal van de ambachten levert bijvoorbeeld ook een verrassende kennismaking op met het landschap van de Krimpenerwaard en de steden Gouda en Schoonhoven.
 
http://www.welkomingouda.nl/locaties/fietsroute-vakmanschap--meesterschaproute
 
12 Fietsroutes: Struinen en Vorsen
Ruim 400km fietsplezier dwars door het Groene Hart. Kies uit een van de 12 thematische GPS-fietsroutes met Struin- en Vorspunten. Struinpunten zijn locaties waar voor jong en oud iets te beleven is; boerenkaas proeverijen, leuke workshops, picknicken op het water, polderspelen, museumbezoek of een terrasje pakken. Vorspunten zijn punten op de route met een verhaal over natuur, landschap, erfgoed of over een markant streekfiguur.

http://www.welkomingouda.nl/locaties/12-fietsroutes-struinen-en-vorsen

Gouden Eeuw Driehoek 43 km

Een nieuwe fietsroute dwars door het Groene Hart verbindt de drie prachtige Gouden Eeuwse steden Oudewater, Schoonhoven en Gouda met elkaar. De afwisselende fietsroute is 43 kilometer lang en voert langs eeuwenoude boerderijen en het schilderachtige riviertje de Vlist. In de drie historische sfeervolle binnensteden lonken terrasjes, een bezoek aan een museum of de gezellige winkelstraten. 

http://www.welkomingouda.nl/locaties/fietsroute-gouden-eeuw-driehoek-42km

De Molens van Gouda 35 km

Een nieuwe fietsroute die u meeneemt langs de molens van Gouda, Reeuwijk en Bodegraven.

http://www.welkomingouda.nl/locaties/fietsroute-de-molens-van-gouda

Het herbestemde erfgoed Schoonhoven-Gouda 50 km 

Deze fietsroute (50 km) laat u kennismaken met het herbestemde erfgoed in Schoonhoven, Haastrecht en Gouda. De route start in Schoonhoven, waar u de rijke zilvergeschiedenis ontdekt. Via het kronkelende riviertje de Vlist fietst u naar Haastrecht en Gouda. In historisch Gouda maakt u kennis met vele interessante herbestemde gebouwen, zoals een voormalig weeshuis en een oude elektriciteitsfabriek. Via de groene polders van de Krimpenerwaard fietst u terug naar Schoonhoven.

http://www.welkomingouda.nl/locaties/fietsroute-het-herbestemde-erfgoed-schoonhoven---gouda

Malen en pompen 65 km

Water is van oudsher zowel onze vriend als onze vijand geweest. Onze vriend, omdat de ligging van Nederland aan zee altijd een bron van handel en dus van welvaart is geweest. Een vijand, omdat diezelfde zee soms ineens een flink stuk van het land terugnam. Onze dijken, polders, de Deltawerken en het IJsselmeer zijn getuigen van onze verbondenheid met het water.

http://www.welkomingouda.nl/locaties/fietsroute-malen-en-pompen-65km

Boerenkaasroute Krimpenerwaard 42 km

Om u in de gelegenheid te stellen kaas te zien maken, kaas te proeven en kaas te kopen, zijn vijf fietsroutes in het Groene Hart uitgezet. Ze voeren langs verschillende kaasmakers en vertellen het verhaal van de boerenkaas en van de streek. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met de ruim 40 deelnemende bedrijven.

http://www.welkomingouda.nl/locaties/fietsroute-boerenkaasroute---krimpenerwaard-42km

Fietsroute Gouda - Reeuwijk 12 km

Korte fietsroute vanuit Gouda naar de Reeuwijkse Plassen. Ook erg leuk voor kinderen. Deze route voert ook langs kinderboerderij de Goudse Hofsteden, deze is gratis te bezoeken en u kunt er tevens een lekker drankje drinken.

http://www.welkomingouda.nl/locaties/fietsroute-gouda---reeuwijk-12km

Fietsen langs historische vaarroutes 49 km

De route start in Gouda en neemt u mee langs de Hollandse IJssel en de Lek naar de stadjes Nieuwpoort en Schoonhoven. Met deze fietsroute (49 km) maakt u kennis met de historische vaarwegen, oud-Hollandse stadjes en het polderlandschap van de Krimpenerwaard. Ook ontdekt u een deel van de Oude Hollandse Waterlinie, de oude verdedigingslijn die in vroeger tijden onder water werd gezet om Holland te beschermen tegen de vijand.
De route start in Gouda en neemt u mee langs de Hollandse IJssel en de Lek naar de stadjes Nieuwpoort en Schoonhoven. Via de Vlist en Haastrecht fietst u terug naar Gouda.

http://www.welkomingouda.nl/locaties/fietsroute-fietsen-langs-historische-vaarwegen-49km 


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Fietsbezorging op locatie

Uw huurfiets of huurfietsen kunnen bezorgd en/of opgehaald worden op locatie

Fietstours

Wij bieden u fietstours met begeleiding aan, inclusief fietshuur. Te boeken vanaf vier personen.

Fiets of scooter huren bij uw hotel

Wij werken samen met alle hotels en B&B in de regio!

Fietsverhuur op locatie

Mocht u de fietsen niet kunnen halen in Gouda dan bezorgen wij ook op locatie onze huurfietsen!

Scooterverhuur

De eerste groep is alweer onderweg.

Contactgegevens

  • Nieuwehaven 147
  • 2801 CV, Gouda
  • info@rep26.nl
  • (0182) 68 97 53
  • KvK: 29040743
  • BTW: NL818895482B01

Routebeschrijving


Facebook